Finn Thomson Whisky

Finn Thomson Whisky är ett familjeägt företag som har varit verksamma i hela 9 generationer i den skottska whiskyindustrin. Det startade 1772 med James Thomson i Grandtully, Skottland, ett område som beskrivs som lugnt och fridfullt med vackra dalgångar och mjuka rullande berg. I det här vackra sceneriet väl gömt från Hans Majestäts skattemän destillerade James Thomson i skydd av mörkret och när dagsljuset infann sig var han istället bonde. Han beskrivs som en rebell, full av äventyr och la grunden och arvet till det i 9 generationer familjeägda företaget.

Genom åren har verksamheten sett olika ut men de har alltid handlat med whisky på ett eller annat sätt.
I dag drivs Thomson Whisky av Finn Thomson som tog över 2021 och som har ärvt sin familjs 300 åriga passion för whisky. Med respekt och vördnad för de som drivit företaget före honom kliver han nu in för att driva familjeföretaget vidare. Med ett fokus på kvalitet och hantverk strävar de ständigt med att erbjuda unika buteljeringar som hyllar skottsk whisky och för att ge smakupplevelser utöver det vanliga.

För att hedra de 9 generationer som företaget varit verksamt har man skapat en flaska med tub som är niokantig. Tittar man länge och noga på monogramet kan man läsa ut flera initialer från de som drivit Thomson whisky i generationer.

”- Eye on the past. Vision for the future.”

I deras portfölj delar de upp whiskyn i 3 serier, Core, Rare och Crown. Core innehåller whisky från singelfat som Finn Thomson väljer utifrån en något yngre ålder än de andra 2 kategorierna. Rare innehåller whisky som är minst 30 år gammal och i Crown finner vi whisky från de äldsta faten de har i sin samling. För att nämna en whisky från deras samling av fat så släpptes nyligen en 50-årig Glenlivet på marknaden.

Vi välkomnar Finn Thomson Whisky till Sverige där släppet på Systembolaget kommer den 24 juni.